Skatfavoriter

skatbus

Vet inte om skatan är en favoritfågel precis, men den gör sig bra på bild! Jag plockade ut denna skatbild som min bästa fågelbild när Terje Hellesø nu uppmanade oss bloggläsare att göra det. Om det sen verkligen är min favorit, det beror ju alldeles på. Det kanske är några av följande skator om du frågar mig en annan dag…

20090315-_tja4297

dsc_1984skata_landar1web

…eller det kanske inte ens är en skata…

8 thoughts on “Skatfavoriter

 1. Skatan är en otroligt vacker fågel.. Vanlig men förbenat svår att komma nära.. Jag har inte lyckats än, trots idogra försök.. Ok, har inte provat gömsle o så då men ändå..
  En fågel jag gärna skulle vilja ha på bild..
  Mycket trevliga bilder, för övrigt.
  Är den översta ett montage??

 2. Jag tycker skatan är en av de finare fåglar. Så otroligt vacker och smart också för den delen…

  Tycker du lyckats kanon med den första bilden speciellt. RIktigt härligt när man ser de båda två flyga i förgrunden och den tredje sitter och tittar på ibak..

  mvh // Johannes

 3. Mitt gömsle i mittenbilden var huset, eftersom den är tagen genom fönstret ut mot trädgården. De övriga två är också hemifrån, men här smög jag omkring utomhus och följde de kringströvande ungdomsgängen som brukar finnas här på höstkanten.
  Och jag svär på min heder som naturfotograf att det inte är något montage det handlar om. Dom hade bara den goda smaken att behaga göra denna förbiflygning precis när jag för en gångs skull var beredd med kameran. Ibland har man tur!

 4. Va inte min mening att ifrågasätta din heder på ngt vis alls:) Det va bara en stilla undrar av ren nyfikenhet..:)Hoppas inte dug tog bort bilden för att jag frågade??

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s