Endast Öland öländska blåsippor har

Öländska blåsippor

Om du aldrig besökt Öland under blåsippans tid kan jag meddela att du har missat något. Nu under påskhelgen var det dags för denna högtid. Om man på andra håll kan glädja sig åt små spridda skurar, kan man på Öland hänföras av fullkomliga hav av dessa blå skönheter. Men snart är det väl redan över för denna gång – för inom kort kommer gulsippor, gullvivor, nunneörter, S:t Pers nycklar och annat otyg att störa det så enhetliga vårintrycket.
😉

Det som annars slår en som fotograf är hur svårt det är att på bild fånga känslan av massförekomst av dessa blåsippor i skogen. Jag antar att man med sina egna ögon varvar att ställa om mellan vidvinkel- och teleseende på ett sätt som ger en annan helhetsbild än vad som är möjligt i en bild. Tror ni sammadant?

Mittlandsskogen, Öland. Påskafton 2009.

6 reaktioner till “Endast Öland öländska blåsippor har

 1. Mycket härligt, man kan ana den myckna populationen av blåsippor som befolkar det Öländska vårlandskapet. Hade tänkt mig en liten tur till Vickleby ädellövskog i slutet av veckan för att ta pulsen på vårstämningen där, så det här var en angenäm stämningshöjare!

  Mvh, Jörgen

 2. En skön bild, tycker du lyckats bra med att förmedla mängden Blåsippor här. Vackert med stammarna också.
  /P

 3. Underbar bild som jag tycker är mycket bra komponerad med stammarna. Vackert med den fina blåa färgen på marken som känns lagom mycket. Helt klart en blåsippebild som sticker ut ur mängden och faller mig i smaken.
  Morgan

  PS Jag har varit i Fliseryd idag! 🙂

 4. Ja våren är hemsk med alla blommor av olika sorter som står i vägen för att man ska se jorden under.. Ni på öarna måste ha det särskilt besvärligt.. 😀

  Nädå, skämt å sido. Man längtar ju enormt till det börjar dra igång med blomningen av orkidéer, ramslök och annat mumma..

  mvh // Johannes

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s