Allt är inte svart eller vitt

Jag har inte riktigt haft läge att passa på att tacka för all respons på mitt förra inlägg om naturfotografer som en samling obotliga naturromantiker. Oj, vad debatten kring naturfotografin tog fart efter Görans krönika. Tack så hjärtligt för alla inlägg och tack Göran för ditt klargörande. Men du hävdade ju faktiskt naturfotografins vacklande hälsa så min tolkning av en (välbehövlig) ändspark riktad mot oss naturfotografer var väl ändå inte helt fel? 🙂
Tack också till Terje för att så frikostigt hänvisat hit dubbelt upp (det hade sin effekt på besökssiffrorna konstigt nog). 🙂

När det gäller naturfotografins nydaning så är frågan om inte allmänhetens förväntningar på hur en naturbild ska se ut i mångt och mycket har kommit att konservera de bilder som publiceras och når mångas ögon. Har man inget eget förhållande till naturen eller till fotografin så vill man nog helst ha traditionella almanacksbilder. Bakom dörrarna till våra stängda naturfotokammare händer ju så mycket mer. Eller hur?

…och ja just det – allt är ju inte svart eller vitt…

TomasJärnetun20091103-_TJA9125-2

Benved. Trekanten, den 3 november 2009.
(Det är faktiskt inget trixande med färgspakarna här, vare sig uppåt eller nedåt, utan de rosa och orangefärgade bären mot de fullständigt gråtonade stammarna kom av sig självt denna mulna stund.)

Annonser

8 thoughts on “Allt är inte svart eller vitt

  1. Nej, jag menar inte att det är något fel med almanacksbilderna. Dessa vill vi väl alla göra. Men vi behöver väl inte fastna där?
   Tack för din kommentar.

 1. Enkelhet är inte det lättaste.
  Jag gillar denna bild den är rörig men enkel.
  Jag tycker det är kul när ett inlägg i debatten som Görans, skapar lite rabalder och skakar om ibland oss. Det är viktigt att vi inte sätter oss på för höga hästar.

  Vänligen
  Karlund

 2. Debatt blev det och det är väl så det ska vara, ser ut som om vi är av ungefär samma uppfattning, inget kan vara så bra att det inte behövs en spark i baken ibland.

  /PJ

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s