Perspektiv

Jag tänker att vad som rör sig och vad som är stilla – vad som förändras och vad som är sig likt – bara är en fråga om perspektiv.

Trosaån, Vagnhärad, Sörmland. Den 1 januari 2010.

16 thoughts on “Perspektiv

 1. Vintern har sina fördelar ibland, gillar verkligen alla dessa små och stora isformationer som dyker upp där vatten och kyla finns. Rinnande vatten och kyla är en kombination som ofta bejakar fantasin hos oss fotografer med naturen som motiv. Vad som är stilla och vad som är i rörelse och förändras är en fråga om perspektiv som du skriver, ingenting är ju oföränderligt, det enda som är givet och bestående i tiden är väl just förändringen?

  Mvh, Jörgen

 2. Det blir alltid för sent på kvällen när jag äntligen får tid med datorn och att titta på alla fantastiska bilder som görs runt om i vårt kreativa land. Den här bilden var riktigt fin Tomas! Kul att se vattnets olika faser. Det blir alltid en känsla av striden mellan vinter och vår. Våren vinner ju alltid till sist, och det gör att jag älskar sådana här bilder!

  🙂 Lasse

 3. Läcker kontrast mellan det fasta och det som rör sig. Att isen sedan blir en del av rörelsen skapar dynamik i bilden, tycker jag.

  /Niklas

 4. Även det som är stilla kan röra på sig och det som rör sig kan verka stilla…

  mvh // Johannes

 5. Jag brukar också fundera över det. Det där med perspektivtänk har förstärkts hos mig sista åren, Terje säger att det har med åldern att göra.

  Jag kan sitta och fundera länge kring just det där med perspektiv, om allt som varit och det som är och allt runtom. Och allt som upplevdes större förut, som plötsligt inte är så stort.

  //M

 6. Mmm !! Jag tänker perspektiv och placering. Detta är en bra bild från mitt perspektiv. Jag tycker om kontrasterna mellan texturer, färger och rörelse.
  Kaos och ordning. Det är mycket som ryms i den här bilden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s