Utsikt från ett fönster

Ibland, särskilt när det blivit några dagar sen sist, drabbas man av en obeskrivlig fotoklåda. Man liksom bara måste göra bilder. I går satt jag på bussen och kunde passa på att finslipa panoreringstekniken genom fönsterrutan. Det vill säga; bussen höll 90 km/h och jag följde de passerande träden med kameran. Det har sina poänger med kollektivtrafik. Detta råkar vara taget med 24 mm och 1/4 s.

Annonser

10 thoughts on “Utsikt från ett fönster

  1. Träden befinner sig på ett rullande klot. Är det lättare då att panorera om man rör sig i samma riktning som klotet rullar. I vilket vädersträck färdades bussen då du tog bilden ?

  2. En spännande bild.
    Jag brukar göra mina försök med nedvevad sidoruta medan jag själv rattar bilen, inget att rekommendera nu i halkan och inte annars heller kanske 😉 Men jag har fått några riktigt bra bilder på det sättet faktiskt.
    /P

  3. Verkar inte vara så lätt, men du behöver i varje fall inte styra själv! Emellertid blev resultat spännande, och det styr mina tankar … Ha de´Thorsten

  4. Jag tycker bilden är läcker på nåt sätt. Min känsla jag får är lugn och oro på samma gång, kryddat med ett stänk av vemod och saknad. Kanske saknad av att hinna fotografera för det är jag uppfylld av just nu.

  5. Jag gilar också att fota genom bildrutan. Det blir fart och fläkt och trevlig oskärpa. Gillar särskilt långa slutartider i skymning och gatlampor som ritar streck över himlen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s