Ur mitt perspektiv

En guldstjärna till den som först säger vad bilden föreställer. Egentligen är det ganska uppenbart… 😉

xxx, Vargeslättens naturreservat, Öland, den 3 juni 2009.

9 reaktioner till “Ur mitt perspektiv

 1. Lätt som en plätt – orkidén tvåblad förstås! Genialisk annorlunda bild med oskärpan på bladen förresten.
  Margareta

 2. Attans! Någon annan hann före. Solklar tvåblad! Men, ifall det finns en mikroskopisk chans att det inte är tvåblad så slår jag till och svarar med den andra Listera-släktingen spindelblomster. Mest bara för att, liksom!

 3. Japp, guldstjärnan till Margareta (inte konstigt att du klarade detta). Och ett litet guldblänk till Nic. De två stora dasslocken till blad och de mest gröna och oansenliga blommorna ger vid handen att det är tvåblad det handlar om.
  Angående bilden så tror jag kanske inte att jag är den första som gör tvåbladet på detta sätt, men detta är ofrånkomligen min alldeles egna variant.

 4. Orkidéer är svåra att göra något eget av tycker jag. Det blir lätt artbestämningsbilder med rörigt gräs runt om. Den här var annorlunda med ett mycket kort skäpedjup och de stjärtformade bladen som bakgrund. Jag har inte sett den här fotolösningen tidigare i alla fall!

  /Anna

 5. Tack för guldstjärnan – äntligen en belöning för många års vandringar i våra orkidémarker – tidigt på säsongen ser man den uppifrån så här fast helt i skärpa förstås.
  Faktiskt har jag klurat lite på hur jag skulle kunna få till en bra bild på denna svårfotograferade växt men inte riktigt fått till det än.
  /Margareta

 6. Jag är dålig på orkidéer, så jag hade nog inte kunnat gissa rätt. Bilden är ju inte heller en typisk florabild precis. Fint med det korta skärpedjupet, och centreringen passar fint på denna art som tycks se symmetrisk ut från detta ovanliga perspektiv. Mycket bra bild.
  Mvh/Jukka

 7. Några guldstjärnor lär jag inte hösta in på blommor, men sköna bilder uppskattar jag och detta är definitivt en sådan. Det känns lite som du har en förmåga att plocka fram det väsentliga ur formerna i dina bilder och sen låta oss upptäcka själva vad som finns i bilden.

 8. Min lösning när det gäller att arbestämma blommor är att lätt uppfordrande ropa: Tomas! och här var det ju ingen lyckad lösning 😉 Gillar bilden dock!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s