Nationalkänslan

Nyss invandrad efter en stund i trädgården med såväl kameran som en god dricka i handen. I de sista solstrålarna för kvällen stod jag och studerade min nyklippta gräsmatta, lyssande till tornseglarnas vällustiga skrik där de i små grupper for fram mellan hustaken. I den svaga vinden spred sig dofterna från grannskapets alla blommande syrener. Det hade kunnat kännas så bra…

I stället kommer en känsla av avslut över mig. Efter en dag med brännande sommarsol är det ofrånkomligen så att våren nu är slut. Över är perioden som inleddes med vintergäck, krokus och tussilago och som avslutades med vita blommande fruktträd och häggens lika vita blomklasar. Nu är det syrenernas tid. De syrener som alltid varit synonymt med skolavslutningar och sommarens intåg.

I de flesta skiften oavsett om det handlar om nya livsvägar som öppnas eller om det så bara är övergången mellan de perioder vi döpt till årstider återkommer känslan till mig. Känslan av vemod. Nationalkänslan.

Sommarsyren. Trekanten, Småland, dagen före nationaldagen 2010.

Annonser

4 thoughts on “Nationalkänslan

 1. För mig är detta en typisk skolavslutningsblomma! Nuförtiden när skolavslutningen är framflyttad till mitten av månaden hinner syrenerna nästan blomma över.
  Idag har vi upplevt nationalkänslan i vårt villakvarter. 3-4 av grannarna har i tur och ordning varit ute med sina sitt- och motorgräsklippare, ett modernt sätt att uppleva nationalkänsla 😉

  /Anna

 2. Även för mig förknippas Syren med skolavslutningar, fast det är länge sen det fanns syrener kvar i samband med skolavslutningar. I år har jag dock sett lärare/innor komma med en bukett av denna vackra blomma.
  Jag gillar bilden!
  Morgan

 3. Vilken fin och inspirerande blogg! Tänkvärd text och väldigt fint foto av syrenen med skönt skärpedjup och härligt suddig bakgrund. Hit lär jag nog återvända fler gånger.
  Mvh Linda

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s