Bildkommunikation

Det är uppenbart att jag numera använder mig av den fotografiska bilden som uttryckssätt på ett betydligt mer påtagligt sätt än tidigare. Bilderna blir ofta en ventil för sådant som är så förtvivlat svårt att sätta ord på. Tänk om man bara hade samma förmåga att tala. Då skulle det ju kanske finnas förutsättningar att kommunicera bättre med dem som nu råkar ha det talade ordet som främsta kommunikationsmedel…

Kommunikation.
Trollsjön, Västergötland. Den 1 juli 2010.

Annonser

11 thoughts on “Bildkommunikation

 1. Ja det är helt underbart att hitta nya vägar till kommunikation. Sen tycker jag själv att det är mycket svårt (för mig) att som du nu gör, kommunicera med hjälp av bilder, som verkligen säger något. Men det beror ju på min okunskap i foto.

  // Mattias

 2. Håller med – bildspråket är ju ett enastående sätt att kommunicera på. Ett språk som är närmast universellt, en kunskapsform där alla kan ta del av innehållet oavsett givna kunskaper och förutsättningar. Men bilden är också en spännande kunskapsform med en stor bandbredd vad gäller överföring av samtidiga fakta, känslor och stämningar, och som du säger kan vara kan vara svåra att klä i ord. Jag känner ofta att det är lättare att kommunicera via bilder istället för med ord, det är mer direkt och unikt.

  Din bild den förmedlar en slags skoglig intimitet, eller varför inte en ordlös dialog mellan dessa väldigt framträdande trädindivider!

  Mvh, Jörgen

 3. Man brukar ju säga att en bild säger mer än tusen ord. Det är nog sant men hur väl budskapet går fram beror ju inte bara på den som gör bilden utan också den som ser på den. En bild, hur tydlig den än är för fotografen, kan fortfarande tolkas mycket annorlunda av betraktaren. Allt utifrån till exempel bådas sinnesstämning och erfarenheter.
  Men, visst håller jag med dig om att en bild oftast är ett bra sätt att uttrycka tankar och känslor vilket du är bra på. Du är också väldigt bra på att uttrycka dig i skrift vilket du tydligt visar här på bloggen.
  Fin bild!
  /Birgitta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s