Vem är vem? Vem är jag?

Jag gjorde bilden böjd alldeles framför den unga skrattmåsen där den slagit sig ned på en stentrappa i parken. Dess tre skepnader som bygger upp bilden är på många sätt ett självporträtt, utan att jag för den skull använt mig själv.

Vem är vem? Vem är jag?
Kalmar, Småland, den 10 augusti 2010.

Annonser

17 thoughts on “Vem är vem? Vem är jag?

 1. Tycker det här påminner om en Järnetun. Man frågar sig är det olika drag i en personlighet som man ser här eller spelar du olika roller.
  Tyckte om spegelbilden som dök upp först efter en stund när jag tittade på bilden. Fötterna drog blicken till sig direkt, bra placering.

 2. En riktig vinnarbild! Dessutom personlig tycker jag. Alla tre bilderna ser jag som olika delar av dig men det är ju bara du själv som vet om det stämmer.
  /Birgitta

 3. Ibland kan man verkligen undra – vem är jag och var är jag egentligen? Och varför då? Det är i den andres blick som vi får veta vem vi egentligen är – därför fruktar vi den andres blick enligt Sartre. För oss själva kan vi bara vara ett subjekt. Vill vi veta vilka vi är måste vi först bli objekt och det kan endast ske genom att vi speglar oss i den andres blick…

  Gillar bilden som inbjuder till många filosofiska tankegångar!

  Mvh, Jörgen

 4. Snyggt!! Jag ser lite ansikten i marken också vilket stärker den filosofiska frågeställningen i bildtiteln. Vi speglas ju till viss del i andra skulle säkert Ulrich Beck sagt – har du läst om jaget och maskerna?

  Ibland är jag bara skuggan av mitt jag och ibland vet jag inte ens om jag existerar. Ibland gäller det att stå stadigt ändå…

 5. Tack så mycket för alla intressanta kommentarer till denna bild. Jag får väl erkänna att jag är något dåligt bevandrad (läs: kan inte ett smack) i såväl Ulrich Beck som Jean-Paul Sartre. Har knappt satt mig in i hur Järnetun tänker… 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s