Rovdriften av planeten fortsätter

Mänskligheten utnyttjar 50 procent mer naturresurser än vad planeten tål och tropikernas växt- och djurarter har minskat dramatiskt. Om vi fortsätter med samma livsstil behövs två jordklot 2030. Det avslöjar 2010 års upplaga av WWFs Living Planet Report 2010 – den ledande kartläggningen av planetens tillstånd. 

– Naturkrisen kan vi inte ”shoppa” oss fria från. Den utvecklade rika världen lever i en falsk trygghet med överdriven konsumtion och höga koldioxidutsläpp. 4,5 jordklot skulle behövas för att försörja en global befolkning som lever som en genomsnittsinvånare i dagens Förenade Arabemiraten eller i USA, säger WWF:s Peter Westman.
Källa: Svenska WWF, 20010-10-13

På väg ner…
Öresundstunneln, den 20 juni 2009.

5 reaktioner till “Rovdriften av planeten fortsätter

  1. Jag känner iaf ett visst mått av tragik över det faktumet att konsumtionen av varor och att den ekonomiska tillväxten konstant måste öka för att samhället ska fungera. Tankarna far i väg till det gamla Romarikets uppgång och fall, ett samhälle som fungerade så länge man expanderade, men när gränserna för expansionerna var nådda så kollapsade systemet – det ger mig lite kalla kårar i alla fall…

    Mvh, Jörgen

    Häftig bild…..hoppas att du inte höll i ratten 🙂

  2. Ja, det är skrämmande! Det här bör informateras till så många som möjligt men samtidigt få folk att inse allvarligt i det här också. Hur gör vi för att de som inte nappar det att göra det? Inte så lätt egentligen. Det beror på att media har varit så här att ge massor varningar som är ”onödigt” som man kan säga så att folk förlorar förtroende för media så därför blir det såhär.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s